Kaipaatko päivitystä opiskeluhuollon periaatteisiin?

Opetus- ja sote-alan ammattilaiset joutuvat pohtimaan opiskeluhuollon periaatteita koulumaailmassa yhä useammin. Löytyisikö keino, jolla voisi helpolla tavalla palauttaa mieliin opiskeluhuollon lakipykäliä kun tarve tulee? Oppimaa tarjoaa tähän yhden ratkaisun.

Lukemalla tämän postauksen loppuun asti, pääset katsomaan esimerkin miten Oppimaan ratkaisu toimii. Ja lopuksi kerron, miten saat ratkaisun käyttöösi maksutta.

Ratkaisuja löytyy

Opiskeluhuoltoa sekä oppimisen ja koulunkäynnin tukea säädellään lainsäädännöllä. Harvalla on kuitenkaan lakipykälät tarkasti mielessä kun tilanne on päällä koulumaailman tuoksinassa. Lainsäädännön keskeiset periaatteet ja muutokset olisi hyvä palauttaa mieliin säännöllisin väliajoin. Siihen tarjotaan yleensä ratkaisuksi täydennyskoulutusta seminaareissa, jotka järjestetään työpaikan ulkopuolella.  

Ketterämpi ratkaisu on toteuttaa täydennyskoulutus verkossa siten, että tieto löytyy heti kun sitä tarvitaan. Kehitän verkkokoulutuksen ratkaisuja Etelä-Karjalan LAPE-hankkeessa, jossa järjestetään myös opiskeluhuollon täydennyskoulutusta - seminaarissa. Kehittämiskoordinaattori Maija Ström-Ripatin ehdotuksesta päätimme kokeilla LAPE-koulutuksen siirtämistä verkkoon. Se kävi näppärästi.

Meri Lindholm toimii Eksotessa opiskeluhuollon psykologien tiimivastaavana. Hän on kiertänyt pitämässä koulutusta eri puolilla maakuntaa. Tapasimme Merin kanssa Lappeenrannan kaupungintalolla ja pistimme sinne pystyyn pienen studion. Kun Maija keksi hakea nuottitelineen lainaksi kaupunginorkesterin tiloista, saimme Merin luentopapereille kätevän telineen. Kuvasimme luennon/haastattelun tunnissa ja nyt on täydennyskoulutus verkossa kaikkien nähtävänä.

VIDEO: Meri Lindholm kertoo monialaisesta asiantuntijaryhmästä

Katso tästä esimerkki. Meri Lindholm kertoo, mitä meidän pitäisi muistaa monialaisen asiantuntijaryhmän toiminnasta opiskeluhuollossa.

Kirjoittanut OPPIMAA

PRODUCER. For any practical matter, please, contact me via Contact Course Teacher. / TUOTTAJA. Saat minuun yhteyden kurssin käytännön asioissa Ota yhteyttä opettajaan -linkillä.

Vastaa