Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus ja alkuopetus Kurssitarjonta

Tämä kurssikokonaisuus tarjoaa varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen ammattilaisille ja alan opiskelijoille monipuolisen oppimateriaalin. Kurssien aiheina mm. neuropsykiatristen häiriöiden tunnistaminen, ratkaisukeskeiset menetelmät ja toimintakulttuurin kehittäminen varhaiskasvatuksesssa.

Tutustu kurssien tarkempiin sisältöihin klikkaamalla otsikoita.
Näet kurssiesittelyn, moduulit, oppitunnit ja esittelyvideot. 

Kurssin tavoitteena on jakaa nepsy-tietoa sekä luoda päiväkodin, neuvolan, perhepalveluiden ja kodin yhteiset toimintamallit nepsy-lapsen ja -perheen tukemiseksi. Työtapana työyhteisöjen yhteinen opiskelu verkkokurssilla sekä rinnalla ilmainen Perheiden Oppimaa. 

Sisältö :Erityisperheet, Nepsy-lapsen tunnistaminen ja hoito, Nepsy-lapsen tukeminen ja ohjaaminen, Toimintakulttuurin kehittäminen, Tukea perheille, Palveluista  

Kurssilla Kirsi Saukkola käy läpi ratkaisukeskeisen nepsy-valmennuksen perusteet. Kurssi perustuu Saukkolan kehittämän Mininepsy-koulutuksen sisältöihin. Kurssiin sisältyy harjoituksia, jotka soveltuvat hyvin työyhteisöjen yhteiseen opiskeluun. Itsenäisenä opiskeluna 3 opintopistettä.

Kurssilla Ben Furman esittelee taitojen oppimiseen ja valmennukseen soveltuvan ratkaisukeskeisen  menetelmän, jota voi toteuttaa yhden lapsen tai ryhmän kanssa. itsenäisenä opiskeluna 3 opintopistettä.

Kurssi tarjoaa vanhemmille työkaluja lasten kasvatukseen. Sitä voi hyödyntää samaan aikaan kun lapsi opettelee taitoja Muksuopin avulla. Ben Furmanin kurssista on hyötyä myös ammattilaisille.

Aleksi Lehtinen on ADD-kokemusasiantuntija ja hän kertoo meille oman tarinansa. Aleksin tarina auttaa meitä ymmärtämään erityislapsen elämää. Hän on elävä esimerkki siitä, että monista lapsuuden haasteista huolimatta hän elää rikasta elämää ja onnellista elämää aikuisena.

Tällä kurssilla tutustumme Pyry Kääriään. Jo lapsena hän tunnisti itsessään nepsy-piirteitä mutta ei kuitenkaan saanut diagnoosia. Niinpä hän on itse etsinyt keinoja, joiden avulla oppia toimimaan omien tarpeidensa mukaan erilaisissa ympäristöissä. Hän on etsinyt oman polkunsa ja kasvanut kasvattajaksi, joka omien kokemuksiensa kautta osaa tukea ja kannustaa lapsia elämässä eteenpäin.