Miksi edes yrittää?

Pitkään kestäneiden kouluongelmien taakka voi saada oppilaan omaksumaan "mitä hyötyä siitä on?" tai "miksi edes yrittää?" -asenteen. Se on selvä merkki siitä, että toivo on vähissä ja yhteistyöhalukkuus koulun aikuisten tai vanhempienkaan kanssa alamaissa. Lasten ja nuorten kielessä tämä tunnetaan "evvk" - tai "mitä välii" -asenteena.

Ratkaisukeskeiselle lähestymistavalle perustuvien työskentelymenetelmien avulla voidaan kuitenkin luoda yhteistyösuhde oppilaisiin ja herättää heissä into omien ongelmiensa ratkaisemiseen. Haluatko kuulla lisää?

Uskoa tulevaan

Jos työskentelet opettajana tai opiskeluhuollossa tai autat muuten lapsia ja nuoria, joilla on ongelmia, Maiju Aholalla on sinulle viesti.

Maiju haluaa tutustuttaa sinut ratkaisukeskeiselle lähestymistavalle perustuvaan työmenetelmään, jonka avulla saat kontaktin lapsiasiakkaisiin ja herätät heissä innon omien ongelmiensa ratkaisemiseen.

Ratkaisukeskeinen työskentely lisää uskoa tulevaan, koska sovitut tavoitteet ovat tavoittelemisen arvoisia oppilaille itselleen ja koska työskentelyssä keskitytään vahvuuksiin, voimavaroihin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Kun oppilaiden kanssa ollaan samaa mieltä tavoitteista, on heillä hyvä syy käyttäytyä toivotusti ja panostaa enemmän koulumenestykseensä.

Silloin meillä on mahdollisuus herättää lapsissa ja nuorissa into omien ongelmien ratkaisemiseen.

Maiju Ahola - ratkaisukeskeinen kouluttaja ja luokanopettaja -
lähettää sinulle viestin.

Haluatko herättää lapsissa ja nuorissa innon
omien ongelmien ratkaisemiseen?

Klikkaa kurssin nimeä ja
tutustu Maijun uuden verkkokurssin esittelyyn
Ratkaisukeskeinen työote ja opiskeluhuoltotyö

Kirjoittanut OPPIMAA

PRODUCER. For any practical matter, please, contact me via Contact Course Teacher. / TUOTTAJA. Saat minuun yhteyden kurssin käytännön asioissa Ota yhteyttä opettajaan -linkillä.

Vastaa