Opiskeluohjeet

Tervetuloa opiskelemaan Oppimaahan!

Tämän kurssin avulla tutustut ratkaisukeskeiselle lähestymistavalle perustuvaan työmenetelmään, jonka avulla saat kontaktin lapsiasiakkaisiin ja herätät heissä innon omien ongelmiensa ratkaisemiseen.

Kurssin kouluttaja on Maiju Ahola, KM, (luokan)opettaja, Lyhytterapiainstituutin (LTI) toimitusjohtaja ja ratkaisukeskeisen koulutuksen asiantuntija. 

Kurssin oppikirja on psykologian professori John Murphyn teos Ratkaisukeskeinen oppilashuoltotyö (Kustantaja Lyhytterapiainstituutti Oy)

Kirja hankittavissa Lyhytterapiainstituutin verkkokaupasta (10 %:n alennus kurssilaisille, kun laittaa maininnan verkkokurssista lisätietoihin). Saatavissa myös muista verkkokaupoista ja hyvinvarustetuista kirjakaupoista sekä tietenkin kirjastoista.

Tällä kurssilla käytämme pääasiassa Suomessa nykyisin käytössä olevaa termiä opiskeluhuolto mutta ajoittain myös aiempia, samaa tarkoittavia termejä oppilashuolto tai opiskelijahuolto.

Opiskeluohjeet

Opiskelu tapahtuu

  • katsomalla videoita  
  • tutustumalla kurssikirjallisuuteen  
  • osallistumalla keskustelufoorumiin
  • suorittamalla oppitunteihin liittyvät tehtävät
  • ja vastaamalla 8 välitenttiin  (Kysymysten arviointi tapahtuu automaattisesti. Suorituksen voi nollata ja tehdä uudelleen.)

Itseopiskelu tai ryhmäopiskelu

Kurssin voi opiskella itseopiskeluna tai ryhmäopiskeluna työyhteisöissä ja oppilaitoksissa. Ryhmäopiskelussa opiskelijat aloittavat verkkokurssin opiskelun yhtä aikaa. Verkko-opiskelu tapahtuu itsenäisesti ja sen jälkeen kurssilla opitut asiat viedään ryhmäpalavereihin. 

Ryhmä päättää opiskelun rytmistä. Esimerkiksi yksi moduuli viikossa on osoittautunut hyväksi. Rytmi voi olla myös moduuli kuukaudessa tai miten ryhmä päättää. Ryhmäopiskelun tavoitteena on viedä opitut asiat nopeasti työyhteisön keskusteluihin, joissa voidaan päättää niiden soveltamisesta koko työyhteisön kannalta.

Todistus ja opintopisteet

Kun kaikki oppitunnit on merkitty suoritetuiksi, tentit suoritettu hyväksytysti ja kurssipalaute lähetetty, opiskelija saa sähköpostiinsa viestin, että kurssi on suoritettu. Todistus on ladattavissa Omat kurssit -osiosta kohdasta Suoritetut kurssit.

Huomaathan, että lisäämällä näyttönimen tilisi tietoihin, saat todistukseen nimesi oikein kirjoitettuna. Muuten todistukseen tulee nimesi sähköpostistasi.

Minä olen kurssin tuottaja ja toimittaja. Minuun saa yhteyden sivun ylälaidassa olevan Ota yhteyttä opettajaan -linkin kautta. Vastaan mielelläni, kun kysymyksiä herää.

Toivotan Sinulle mukavia opiskeluhetkiä!

Helena Lehtimäki

Takaisin: Maiju Ahola: Ratkaisukeskeinen työote koulussa 3 op > Aluksi

2 kommentteja “Opiskeluohjeet

Vastaa

 

Vastaa