Onks tää normaalia?

Nuorten auttaminen verkossa

Onks tää normaalia? -palvelu linkitettiin Etelä-Karjalan LAPE-hankkeessa Mobsi-palveluun. Siihen sisältyy

 • huolitesti
 • chat, jossa asiantuntijat vastaavat (kuraattori, psykologi jne.)
 • ei tarvitse kertoa nimeä

Mira Vidén: Onks tää normaalia? -palvelu sopii hyvin Mobsiin

Mira Vidén: Chat-keskusteluja on paljon

Tästä pääset Onks tää normaalia? -palveluun.

Palvelua tarjotaan tällä hetkellä Kainuun,
Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Itä-Savon, Päijät-Hämeen, Ylöjärven, Varkauden, Vantaan ja Kouvolan nuorille sekä Lentävän Läksytuen kautta.

1. Lähellä.
Lasten ja nuorten ei tarvitse etsiä palvelua vaan palvelu tulee luokse sosiaalisessa mediassa.
2. Ohjaa.
Palveluja on paljon, mutta kuka auttaa ja ketä? Onks tää normaalia? -kysely ohjaa lasta oikeaan avun antajaan perheessä, koulussa tai sosiaalityössä.
3. Auttaa.
​Matalan kynnyksen keskustelu ratkaisee ongelmia. Me tarjoamme lapsiin ja nuoriin yhteyden - tilaaja keskustelee.

Palvelun tarjoaa Zoturi Oy
Janne Vepsäläinen
+358 40 8339 120
janne.vepsalainen@zoturi.com

Keskustelu

Takaisin: Nepsy-nuoren tukeminen 5 op > Apuvälineet

38 kommentteja “Onks tää normaalia?

Vastaa

 

 1. Hieno juttu, että on olemassa tällaisia palveluja, joissa nuoret pystyvät kertomaan anonyymisti omista huolistaan. Matalan kynnyksen palvelu auttaa varmasti nuoria ottamaan yhteyttä ja avautumaan mieltä painavista asioistaan.

 2. Anonyymisti chattaaminen on varmasti monelle nuorelle se helpompi/matalan kynnyksen vaihtoehto kertoa huolistaan ja murheistaan. Hienoa että tällainen kanava on olemassa.

 3. Hyvä palvelu että nuori tai lapsi voi ottaa yhteyttä anonyymisti ja jonkun aikuisen kanssa läpikäydä ongelmaa. Tunnistautumista mietin jos tässä tarvitaan vahvaa kirjautumista tai tunnistettavuutta, voisiko kehittää että henkilökorttitunnistautumisella pääsisi sisään vai olisiko se tietoturvariski. Toivottavasti hanke saa yhteistyökumppaneita ja rahoitusta.

 4. Nuorille voi olla vaikea avautua suoraan tai ei ole siihen henkilöä. Toisille voi olla ainoa reitti toimia edetä noin anonyymisti. Siksi tämä kyllä kuulostaa hyvälle idealle.

 5. Chat palvelu on hyvä, mutta ehkä silti suosin enemmän esim MLL:n nuorten auttavaa puhelinta. Siinä toteutuu paremmin vuorovaikutus ja auttaja voi arvioida esim puhetyylistä tai onko nuori esim itkuinen sitä, tulisiko hänen olla yhteydessä esim terveydenhuoltoon tai lähiaikuiseen/koulupsykologiin yms. Chatissä tilannetta on vaikeaa arvioida. Chatissä on anonyymisti kyllä helppoa kysyä kiusallisiakin asioita. Kummallekkin palvelulle on varmasti käyttäjäkuntansa.

 6. Chatit on tosi hyviä ja anonyymina keskusteleminen aina plussaa. Itse mietin chattien kohdalla sitä ongelmaa, että nämä toimivat usein vain päivisin, vaikka lapsi/ nuori voisi usein tarvita tuon keskusteluavun iltaisin tai jopa öisin. Yhä useammalta lapselta/ nuorelta puuttuu se aikuinen, jolle huoliaan kertoisi…

 7. Olen kokenut nuorten ja lansten parissa työskennellessäni seuraavaa: Lapset ja nuoret tulevat aina aikuisen luokse. Haluavat omia itselleen mahdollisimman paljon aikaa aikuiselta, joka aikaa haluaa nuorille antaa. Onko se merkki siitä, että vanhemmilla ei ole tarpeeksi aikaa nuorilleen ja lapsilleen? “Ne on aina töissä”. Perhe rakenne on muuttunut ja enää ei asu isovanhemmat ja lapsiperheet samankaton alla vaan ovat todennäköisimmin eri paikkakunnilla. Tästä syystä puuttuu yhdessä olo perheiltä. Nuorilla ei ole ketään aikuista, jolta kysyä elämästä. Hyvä kun kehitetään tollasia sovelluksia. Mua käy joskus nuoret sääliksi. Mä kun synnyin oli mun ympärillä koko maailma, mutta nykyään kun ihminen kun syntyy niin sillä on koko maailma kännykässä. Ja sitä kautta ihmiset on myös haavoittuvaisempia ….. “some”-möläytykset.

 8. Nuorelle on usein helpompaa aloittaa keskustelu anonyymisti, ei tarvitse avata asiaa tavallaan henkilökohtaisesti, vaan tuntuu että voi puhua niin kuin “kaverin ongelmasta”.

 9. Tämä vaikuttaa hyvältä, matala kynnys ainakin puhua jollekin, voi toimia meidänkin yksikössä tietyillä nuorilla, joilla puhuminen todella hankalaa vaikka tuttuja ja pidettyjä aikuisia tarjolla.

 10. Meillä lasten on ajoittain hankalaa avautua omista ajatuksista ja herkästi patoavat sisälleen asioita, jota murehduttavat. Voisimme näyttää tämän nuorille, josko haluaisivat kokeilla ja puhuminen nimettömänä olisi helpompaa.

 11. Tämä sovellus vaikuttaa hyvältä. Tällaiselle on taatusti kysyntää ja mitä helpommin yhteyden voi ottaa, niin sitä parempi. Anonymiteetti tärkeää näissä.

Vastaa