Mobsi

Mobsi on nuorten elintapapoliklinikka mobiilissa.

 • Montako tuntia vietit tänään ruudun ääressä?
 • Mitäs söit tänään?
 • Mahtuiko päivääsi liikuntaa? Entä tarpeeksi unta?

 • Kun kirjaat Mobsiin päivittäisiä liikuntasuorituksia, syömisiä, fiiliksiä, untasi ja ruutuaikaasi, se antaa ehdotuksia, joilla voit saada paremman fiiliksen.

  Mobsia on kehitetty Etelä-Karjalan LAPE-hankkeessa yhdessä seiskaluokkalaisten kanssa. Projektipäällikkö Mira Vidén kertoo seuraavissa videoissa, mitä tapahtui.

  Mira Vidén: Mobsia kehitettiin LAPE-hankkkeessa yhteistyössä Vesote-hankkeen kanssa

  Mobsi herättelee keskustelua koulussa ja kotona

  Mira Vidén: Mobsi kertoo todellisuudesta.

  Jos on huolia, Mobsi ohjaa
  Onks tää normaalia? -palveluun.

  normaali.fi
  normaalia.com

  Keskustelu

  Takaisin: Nepsy-nuoren tukeminen 5 op > Apuvälineet

  47 kommentteja “Mobsi

  Vastaa

   

  1. Joo, sovelluksia löytyy joka lähtöön mutta ainoastaan pitkäaikainen käytön seuranta kertoo, oliko hyödyllinen vai ei. Hyväkään käyttämätön apsi ei hyödytä ketään.

  2. Erikoinen ja erilainen juttu joo, mutta ei vakuuta että olisi käytännöllinen.. ehkä voisi toimia jos olisi porukka joka sitoutuisi ja muistuttaisi sen käyttämisestä..

  3. Kyseinen sovellus on uusi tuttavuus minulle. Ajatuksena ihan hieno, mutta mietin kuitenkin kohderyhmää, jolle tämä olisi sopiva. Luulisin, että juuri itsenäistyvät nuoret voisivat sopia parhaiten tämän sovelluksen käyttäjäksi.

  4. Mielenkiintoinen sovellus mutta periaatteessa nykyisissä älykelloissa on lähes samat seurannat joita pystyy erikseen merkitsemättä halutessaan seuraamaan kännykästä. Aika pitkälti veikkaan että alkuinnostuksen laannuttua ei enää muista tai viitsi merkkailla kaikkia tekemisiään/syömisiään.

  5. Mobsi oli minulle uusi juttu. Vähän epäilevä fiilis jäi. Näin aikuisena ajateltuna tuntuu hyvältä sovellukselta, mutta jaksaako nuoret sitoutua merkitsemään kaikkia tekemisiään. Ja tuntuu että kaikilla(nuoremmillakin lapsilla) on jo älykellot mistä näkee melkein samat asiat. Mutta laitetaan mietintään.

  6. Ehkä sovellus toimii nuorten aikuisten kanssa jotka käyttävät kännyykkää moniin toimintoihin sekä isoissa kaupungeissa missä on tarjolla liikuntapalveluja. Kaikki ideat ovat tervetulleita arjen tukemiseen.

  7. Hieman skeptinen olen siihen, miten nuorella on motivaatiota täyttää sovellukseen vaadittavia tietoja päivästä toiseen. Toiminnallisuus olisi varmasti plussaa ja itsenäistymisen tueksi voisi olla hyödyllinen.

  8. Mobsi voisi olla sopiva nuorelle joka on kiinnostunut mobiilisovelluksista, muttei niinkään terveellisistä elämäntavoista. Sovellus saattaisi auttaa rytmittämään arkea.

  9. Mobsi voisi olla hyvä väline joidenkin lasten kohdalla ja ehkä vanhempikin saisi enemmän tietoa esim. siitä, miten päivän ruokailut ja liikuntasuoritukset sujuneet.

  10. Vaikuttaa hauskalta tavalta seurata omia ruokailutottumuksiaan ja liikkumista. Toki tämä ei poista sitä tosiasiaa, että ryhmäpaine esim kouluruokailutilanteissa on yleensä se, miksi lapsi/nuori ei syö koulussa. Jos joku päättää, että ruoka on pahaa, eipä se muillekkaan sitten maistu. Eikä se vissiin kovin kummoista ainakaan täällä Turun seudun kouluissa taida olla tällä hetkellä…..

  11. Mobsin kohdalla tuli jotenkin sellainen olo, että miksi kaikki asiat pitää saada nettiin tai kännykkään sovellukseksi. En koe tätä sovellusta hyödyllisenä. Kyllä vanhemman vastuu on huolehtia, että lapsi oppii arvostamaan oikeanlaista ravintoa ja riittävää liikuntaa arjessa. Ongelma tämän päivän perheissä on aito kohtaaminen. Sen merkitystä ei voi enää enempää korostaa. Koulussa voitaisiin panostaa siihen, minkälaista ravintoa kouluruoka on ja voitaisiin kysyä lasten ja nuorten toiveruokia, niitä kotiruokatoiveita. Väitän myös, että jos ruoka olisi kouluissa parempaa, lapset ja nuoret sitä söisivät.

  12. Ihan mielenkiintoinen sovellus. Voisi avata lapsillekin miten tärkeää säännöllinen syöminen on ja mikä sen vaikutus vireustilaan ja terveyteen on kun ei syö, nuku tai liiku riittävästi.

  13. Sovellus herätti mielenkiinnon ja tätä voisi kokeilla. Tämä toimisi apuvälineenä nuoren kanssa, kun hän harjoittelee itse huolehtimaan hyvinvointiinsa liittyvistä asioista, kuten sopivasta ruutuajasta, liikkumisesta ja terveellisestä syömisestä.

  14. Kyllä koulussa pitäis nuorten syödä. Mutta onko nuoret niin nirsoja, ettei kouluruoka maita. Keskustelua käydään kyllä kotdeissa miksi koulussa kannattaa syödä. Mitä vaikutuksia on kun syö vaan illalla kotona, kun ei syö aamupalaa kotona eikä lounasta koulussa?

  15. En jotenkin lämmennyt yhtään. Mielestäni on aikuisen ja vanhemman velvollisuus keskustella nuoren syömisistä ja seurata nukkuuko tarpeeksi ym..Tietysti lisänä jos nuori kiinnostuu niin tuollainen sovellus ehkä..en peukuta

  16. Hyvä idea, voisimme kokeilla joillain lapsista, miten toimii. Muistavatkohan lapset jatkuvasti merkitä näitä tietoja kännykälle, vaatii motivaatiota ja jatkuvaa itsen tarkkailua, jotta muistaa kaikki arjen toiminnot kirjata ylös.

  17. Tämä voisi olla hyvä tapa nostaa asioita esiin nuorten kanssa. Mobiilisovellus voi toimia monelle houkutteena kerätä dataa. Kuitenkin sovelluksen todellinen toimivuus vaatii myös aktiivista otetta ja keskustelua aikuisilta.

  18. Nämä on kyllä hienoja, mutta saako lapsi täältä oikeasti apua? Vai luullaanko me aikuiset vain niin? Ehkäpä teen kokeilun oman teinin ja esiteinin kanssa 🙂

   1. Samaa mieltä Jarmo, keskustelu on parempi vaihtoehto. Toki meidänkin nuorilla osalla on kännykkä liimautunut kiinni käteen, niin sovellus saattaa olla se joka antaa alkusysäyksen johonkin muuhun.

  19. Mobsiin kirjaamalla omat tekemiset se antaa ehdotuksia mitä voisi tehdä paremmin. Vaikuttaa hyvältä. Muistetaan ettei mikään sovellus korvaa aikuista.

  Vastaa