Mobsi
Mobsi on nuorten elintapapoliklinikka mobiilissa.
Mobsia on kehitetty Etelä-Karjalan LAPE-hankkeessa yhdessä seiskaluokkalaisten kanssa. Projektipäällikkö Mira Vidén kertoo seuraavissa videoissa, mitä tapahtui.
Mira Vidén: Mobsia kehitettiin LAPE-hankkkeessa yhteistyössä Vesote-hankkeen kanssa
Mobsi herättelee keskustelua koulussa ja kotona
Mira Vidén: Mobsi kertoo todellisuudesta.
Jos on huolia, Mobsi ohjaa
Onks tää normaalia? -palveluun.
Keskustelu
Ehkä sovellus toimii nuorten aikuisten kanssa jotka käyttävät kännyykkää moniin toimintoihin sekä isoissa kaupungeissa missä on tarjolla liikuntapalveluja. Kaikki ideat ovat tervetulleita arjen tukemiseen.
Tätä voisi kokeilla, voisi vaikka itse olla koekaniinina.
Monella aikuisella käytössä älykello/sykemittari joka kertoo aktiivisuudesta, unenlaadusta ym. Mobsi voi toimia hyvin joidenkin nuorten kohdalla.
Mobsi oli minulle uusi sovellus.
Työyhteisööni se ei ehkä sopisi, sillä en usko nuorten motivoituvan sen käyttöön.
Hieman skeptinen olen siihen, miten nuorella on motivaatiota täyttää sovellukseen vaadittavia tietoja päivästä toiseen. Toiminnallisuus olisi varmasti plussaa ja itsenäistymisen tueksi voisi olla hyödyllinen.
Mobsi voisi olla sopiva nuorelle joka on kiinnostunut mobiilisovelluksista, muttei niinkään terveellisistä elämäntavoista. Sovellus saattaisi auttaa rytmittämään arkea.
Mobsi voisi olla hyvä väline joidenkin lasten kohdalla ja ehkä vanhempikin saisi enemmän tietoa esim. siitä, miten päivän ruokailut ja liikuntasuoritukset sujuneet.
Mobsi voi olla hyödyllinen lapsella, jonka tarvitsee apua säännöllisen arkirytmin saavuttamiseksi.
Vaikuttaa hauskalta!
Vaikuttaa kyllä oikein hauskalta! Tästäkin tuli monta lasta ketkä voisivat hyötyä!
Vaikuttaa hauskalta tavalta seurata omia ruokailutottumuksiaan ja liikkumista. Toki tämä ei poista sitä tosiasiaa, että ryhmäpaine esim kouluruokailutilanteissa on yleensä se, miksi lapsi/nuori ei syö koulussa. Jos joku päättää, että ruoka on pahaa, eipä se muillekkaan sitten maistu. Eikä se vissiin kovin kummoista ainakaan täällä Turun seudun kouluissa taida olla tällä hetkellä…..
Mielenkiintoinen, pitää tutustua paremmin. Voisi toimia osalla nuorista.
Mobsin kohdalla tuli jotenkin sellainen olo, että miksi kaikki asiat pitää saada nettiin tai kännykkään sovellukseksi. En koe tätä sovellusta hyödyllisenä. Kyllä vanhemman vastuu on huolehtia, että lapsi oppii arvostamaan oikeanlaista ravintoa ja riittävää liikuntaa arjessa. Ongelma tämän päivän perheissä on aito kohtaaminen. Sen merkitystä ei voi enää enempää korostaa. Koulussa voitaisiin panostaa siihen, minkälaista ravintoa kouluruoka on ja voitaisiin kysyä lasten ja nuorten toiveruokia, niitä kotiruokatoiveita. Väitän myös, että jos ruoka olisi kouluissa parempaa, lapset ja nuoret sitä söisivät.
Ihan mielenkiintoinen sovellus. Voisi avata lapsillekin miten tärkeää säännöllinen syöminen on ja mikä sen vaikutus vireustilaan ja terveyteen on kun ei syö, nuku tai liiku riittävästi.
Itse sitä mieltä, että aikuisen vastuulla lapsen liikunnan, unen ja ravinnon etc saanti. En lämmennyt Mobsille
Täytyy kokeilla miltä vaikuttaa ja miettiä minkä tyyppisille nuorille sopisi.
Sovellus herätti mielenkiinnon ja tätä voisi kokeilla. Tämä toimisi apuvälineenä nuoren kanssa, kun hän harjoittelee itse huolehtimaan hyvinvointiinsa liittyvistä asioista, kuten sopivasta ruutuajasta, liikkumisesta ja terveellisestä syömisestä.
Kyllä koulussa pitäis nuorten syödä. Mutta onko nuoret niin nirsoja, ettei kouluruoka maita. Keskustelua käydään kyllä kotdeissa miksi koulussa kannattaa syödä. Mitä vaikutuksia on kun syö vaan illalla kotona, kun ei syö aamupalaa kotona eikä lounasta koulussa?
Itse olen sitä mieltä, että mielummin ei kännykkää. Toki lapselle voisi olla mielenkiintoinen, mutta pelkäisin koukuttavan.
Lisäavuksi hahmottamiseen ja herättelyyn voi toimia.
Tuota voisin suositella töissäkin kohtaamilleni lapsille ja nuorille.
En jotenkin lämmennyt yhtään. Mielestäni on aikuisen ja vanhemman velvollisuus keskustella nuoren syömisistä ja seurata nukkuuko tarpeeksi ym..Tietysti lisänä jos nuori kiinnostuu niin tuollainen sovellus ehkä..en peukuta
Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Joskin luotan ja haluan uskoa siihen että aito kohtaaminen ihmisten välillä antaa enemmän.
Mielenkiintoinen sovellus. Ehkä tämän hetkiset asiakkaat jo himena isoja käyttämään tätä, mutta nuoremmille varmasti soveltuva.
Hyvä idea, voisimme kokeilla joillain lapsista, miten toimii. Muistavatkohan lapset jatkuvasti merkitä näitä tietoja kännykälle, vaatii motivaatiota ja jatkuvaa itsen tarkkailua, jotta muistaa kaikki arjen toiminnot kirjata ylös.
Ehkä toimii nykyisessä laitteisiin keskittyneessä maailmassa. Toisaalta jopa surullista että lapsi ja nuori hakee puhelimelta tukea ja vastauksia..?
Tämä voisi olla hyvä tapa nostaa asioita esiin nuorten kanssa. Mobiilisovellus voi toimia monelle houkutteena kerätä dataa. Kuitenkin sovelluksen todellinen toimivuus vaatii myös aktiivista otetta ja keskustelua aikuisilta.
Nämä on kyllä hienoja, mutta saako lapsi täältä oikeasti apua? Vai luullaanko me aikuiset vain niin? Ehkäpä teen kokeilun oman teinin ja esiteinin kanssa 🙂
Hiukan skeptinen olen tällaisten mobiilisovellusten suhteen, mutta hyvä, jos siitä joku saa elämälleen uutta suuntaa.
Samaa mieltä Jarmo, keskustelu on parempi vaihtoehto. Toki meidänkin nuorilla osalla on kännykkä liimautunut kiinni käteen, niin sovellus saattaa olla se joka antaa alkusysäyksen johonkin muuhun.
Mobsiin kirjaamalla omat tekemiset se antaa ehdotuksia mitä voisi tehdä paremmin. Vaikuttaa hyvältä. Muistetaan ettei mikään sovellus korvaa aikuista.
Sovellus vaikuttaa hyvältä ja ajattelin heti suositella sitä meidän yksikön nuorimmille lapsille.