Nepsy-lapsi varhaiskasvatuksessa 5 op

Tai kirjaudu sisään päästäksesi maksullisiin kursseihisi.

Tervetuloa Oppimaahan!

Syksyn tarjous 30.10.2020 asti

Verkkokaupassa
68 €
(sis. alv 24 %, norm. 95 €)/opiskelija

Itsenäiset opiskelijat voivat hankkia kurssin täältä verkkokaupasta.

Laskutuksella
55 €
(alv 0) / opiskelija

Organisaatiot voivat tilata kurssin opiskeluoikeuksia laskutuksella ilmoittamalla opiskelijoiden määrän/sähköpostit ja laskutustiedot osoitteeseen helena.lehtimaki at oppimaa.fi.

Nepsy-lapsi varhaiskasvatuksessa 5 op

Kurssin tavoitteena on jakaa nepsy-tietoa sekä luoda päiväkodin, neuvolan, perhepalveluiden ja kodin yhteiset toimintamallit nepsy-lapsen ja -perheen tukemiseksi. Työtapana työyhteisöjen yhteinen opiskelu tai itsenäinen opiskelu verkkokurssilla.

Sisältö

  • Erityisperheet
  • Nepsy-lapsen tunnistaminen ja hoito
  • Nepsy-lapsen tukeminen ja ohjaaminen
  • Toimintakulttuurin kehittäminen
  • Tukea perheille
  • Palveluista  

Kurssi on suunnattu varhaiskasvatuksen, neuvolan, perhepalveluiden ja lastensuojelun henkilöstön täydennyskoulutukseen sekä alan opiskelijoille. Kouluttajina mm. lastenpsykiatri Anita Puustjärvi ja muita alan asiantuntijoita ja järjestöjen edustajia.

Opiskelu on helppoa ja joustavaa. Se perustuu videoihin, keskustelufoorumiin, tehtäviin ja automatisoituihin tentteihin. Kurssimateriaalit ovat opiskelijoiden käytössä 12 kuukautta. 

Kurssiohjaaja Helena Lehtimäki on opiskelijoiden apuna alusta loppuun. 

Yhteistyön rakentaminen verkkokurssien avulla.

Kouluille ja sote-palveluille on oma vastaava kurssinsa, joten kaikki ammattilaiset saavat samat perustiedot. Sen jälkeen on tärkeää jatkaa keskusteluja kaikkien toimialojen kesken ja rakentaa yhteisiä toimintamalleja kurssien lopussa olevan materiaalin avulla. 

Seuraava askel on ryhtyä rakentamaan kuntien/kuntayhtymien ja lopulta koko sote-maakunnan nepsy-palveluverkkoa ja psykoedukaation palveluita.

Lisäpalveluja, joissa voidaan 
hyödyntää tämän kurssin tuotoksia.

Perheiden nepsy-tuki -verkkopalvelun räätälöinti

Opiskeluun sisältyy  myös tehtäviä, joilla voidaan rakentaa paikallista perheiden nepsy-tuki -verkkopalvelua. Oppimaa tarjoaa erikseen verkkopalvelun rungon, jota kurssilaiset voivat räätälöidä paikallisesti yhdessä palveluverkon rakentajien kanssa.

Nepsy-palveluverkon rakentaminen

Kurssi on mahdollista linkittää seutukunnan palveluverkon rakentamiseen, johon Oppimaa tarjoaa ohjeistuskurssin. Nepsy-palveluverkon rakentaminen lähtee liikkeelle seutukunnista, joiden työn tulokset koordinoidaan sote-maakunnan tasolla.

Oppimaan nepsy-verkkokurssien tavoitteena on tarjota sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä sivistyspalveluiden ammattilaisille perustietoa neuropsykiatrisista häiriöistä ja samalla vahvistaa monialaista ja moniammatillista yhteistyötä eri toimijoiden välille.

Lisätiedot kursseista: Helena Lehtimäki, Oppimaa

helena.lehtimaki at oppimaa.fi

Kouluttaja

OPPIMAA

PRODUCER. For any practical matter, please, contact me via Contact Course Teacher. / TUOTTAJA. Saat minuun yhteyden kurssin käytännön asioissa Ota yhteyttä opettajaan -linkillä.

Modules