Tehtävät 1

Ole hyvä ja rekisteröidy kurssi ennen tämän tehtävän suorittamista.
 1. 1.1. Oppimispäiväkirja

  Oppimispäiväkirjan avulla pohdit verkkokurssin sisältöjä ja arvioit omaa oppimistasi. Sen avulla suhteutat kurssin sisältöjä omiin kokemuksiisi ja aiemmin oppimaasi. Tavoitteena on linkittäää kurssi mahdollisimman hyvin työelämään.

  Oppimispäiväkirja on noin puolen sivun – yhden sivun mittainen.

  Seuraavat kysymykset saattavat helpottaa oppimispäiväkirjan kirjoittamista:

  1) Mitä opin? Mikä oli uutta tietoa? Mitkä asiat muuttivat käsityksiäni, miksi?

  2) Mikä jäi epäselväksi tai ymmärtämättä? Mikä tuntui olevan vastoin omia käsityksiä? Miksi?

  3) Mitä oppimani tieto merkitsee itselleni ja työlleni? Miten sovellan oppimaani omassa työssäni?

 2. 1.2. Mediaelämäkerta

  Kirjoita esseemuotoinen mediaelämäkerta omasta mediasuhteestasi. Pohdi, millaiset mediakokemukset ovat jääneet mieleesi lapsuudesta? Mitkä mediat kiinnostivat lapsena eniten? Millaisia tunteita media herätti? Televisio, radio, elokuvat, lehdet, kirjat, netti, puhelin jne? Miten media on muokannut kasvuasi? Millaiset uutistapahtumat ovat jääneet mieleesi lapsuudestasi? Miten paljon tuotit itse sisältöjä median avulla? Miten media vaikutti ystävyyssuhteisiisi?

 3. 1.3. Mediapäiväkirja

  Kerro, millainen mediankäyttäjä olet tänä päivänä? Tätä tarkoitusta varten on hyvä toteuttaa ensin oma mediapäiväkirja kolmen päivän ajalta. Seuraa omaa mediankäyttöasi ajallisesti. Miten paljon päivittäin käytät mitäkin mediaa ja mihin tarkoitukseen? Viihtymiseen? Opiskeluun? Viestintään? Elämän helpottamiseen? Liitä mediapäiväkirjan tiedot vastaukseesi.

  Kerro myös miten tuotat itse mediaa. Mitä medioita ja sovelluksia käytät? Mitkä ovat vahvuutesi median käytössä ja sisällöntuotannossa? Miten voisit hyödyntää mediaosaamistasi varhaiskasvatuksessa?

  Kerro lopuksi, miten näet median kehittyvän tulevaisuudessa ja miten tulet sitä itse käyttämään omassa elämässäsi ja tulevassa työssäsi?

Takaisin: Tehtävät 1